15 marzo 2006

L'Òs Bru i l'especulació

"El Periodico" va publicar ahir un article en el cual explica que França, en properes dates, deixarà en llibertat al Pirineu uns 5 ossos. En total la població d'aquestos animals als Pirineus pasarà a ser de 15/18 exmplars. Una molt bona notícia per a qui s'estima la natura pero sempre hi ha qui no està d'acord amb aquest fets.
A la Vall d'Aran s'oposen completament a aquesta reintroducció, al·legant la pérdua de caps de bestiar, el baix preu de les indemnitzacions i el retard en el pagament d'aquestes. Però els naturalistes van més enllà i han comparat la població del pirineu amb la de la Cordillera Cantabrica amb més de 90 exemplars i consideren que l'impacte d'aquest 18 exemplars als Pirineus no es tant catastròfic. A més i deixen caure un petit apunt: com més ossos visquin al Pirineu, més territori es protegirà desde la UE per garantitzar el seu hàbitat i com a conseqüencia d'això, menys territori Aranès estarà a dispossició de l'especulaciò, curiosa relaciò.
La qüestiò sería, s'han de reintroduir ossos perque es protegeixin els Pirineus? Si aquest fós la solució s'haurien de reintroduir 20 o 30 a l'Aragò a veure si així es frenaven de cop els plans destructors d'Aramón.

foto: aeri "el cable" a Fuente Dé (Picos de Europa)

1 comentario:

  1. No crec que la relació sigui tan directe, però a ningú escapa que els ramaders tan sols són l'excusa. Curiosament, els qui alcen la veu amb més força contra la reintroducció dels óssos, o contra la presència del llop en altres comarques, són sempre caçadors o especuladors.

    ResponderEliminar

Gracias por pasarte por aquí y dejar unas palabritas.